Sunday, March 30, 2014

O sa fiu dezamagit de Samsung Galaxy S5 ?

Oare o sa fiu la fel de dezamagit de Samsung Galaxy S5 cum am fost de dezamagit de S3? desi in momentul de fata am un Samsung Galaxy S4 care e multumitor.Oare il va bate pe S4 asa de mult incat sa merite upgrade-ul?
O sa va povestesc mai jos experientele mele cu gama Samsung Galaxy, in speta cu S3 si S4 pentru ca S5 inca nu mi-am luat.
samsung galaxy s5Ce imi displace in primul rand  la Samsung Galaxy S5 e pretul care imi pare exagerat de mare…
Si e chiar prea mare pentru varianta de 16G. Oare varianta premium care va aparea, oare ce pret va avea ?
Si daca ma gandesc la preturi la Samsung Galaxy si S4 a avut pretul de lansare de 2800lei si l-am prins la vremea respectiva la conectare Orange undeva pe la 900 lei, cu un abonament destul de mare.
dezamagire samsung galaxy s5 sau performanta
Daca ma uit la Samsung Galaxy S5 si la ce spun altii , pentru un procesor ceva mai rapid si o camera ceva mai buna (laude sunt destule insa practica uneori bate teoria), pretul mi se pare exagerat de mare. Sa nu uitam ca nu e Note 4 e Galaxy S5 si nu e varianta de varf.
Se lauda cu multe, cu mult prea multe, printre care si partea de Download Booster care mie personal imi da de gandit si nu as ramane surprins daca ar aprea conflicte intre cele 2 conexiuni, iar detectia de fata de la camera mi se pare nepotrivita tinand cont ca la un DSLR lasa de dorit aceasta caracteristica.
Samsung Galaxy S4 este primul smartphone care m-a entuziasmat placut. Am avut multe telefoane printre care si iPhone 4s care era bun la vremea aceea, am avut si Samsung Galaxy S3 pentru o perioada scurta, o sa va povestesc mai jos.
Samsung Galaxy  S4 are multe functii si senzori mai mult sau mai putin utile in viata de zi cu zi, insa sunt comode cand ai nevoie de ele si nu stiu daca ai nevoie de ele chiar zi de zi.
Am incercat si HTC One si iPhone 5 pana sa decid sa iau S4 si nu mi-a parut rau de aceasta decizie. Atunci cand l-am cumparat era de departe cel mai complet smartphone care era pe piata.
Mi-a placut procesorul rapid, mi-a placut grafica 3D de-a dreptul spectaculoasa la 1080p.
Mi-a placut de asemenea ecranul full HD si camera foto de 13 mp cu multe efecte utile.
Era poate primul smartphone care avea o durata de viata a bateriei mare si ceea ce mi s-a parut foarte ingenios era partea de inlocuire a bateriei si posibilitatea de expandare a memoriei.
- Partea cu S-View cover mi s-a parut foarte practica.
Samsung Galaxy S4 venea la vremea respectiva cu o multitudine de accesorii si pot spune cu tarie ca bate iphone 5 pe toate planurile, eu care eram pro Iphone si contra Galaxy, pe vremea lui S3.
Nu prea am avut probleme cu aplicatiile care sa se blocheze si mi-a placut partea de dictare in limba romana.
Am cumparat la el o a doua baterie care venea si cu incarcator separat foarte comod cu care sa o incarci folosind chargerul original.
Aceasta a doua baterie este utila cand pleci undeva unde nu poti sa incarci telefonul si folosesti intensiv netul, jocurile 3d sau gps-ul fara griji.
Adevarul ca design-ul mai putea fi imbunatatit.
Si recomand sa instalati un antivirus.
Mai jos o sa va povestesc experientele cu Samsung Galaxy S3 versus iPhone4.
Inainte sa imi cumpar Samsung Galaxy S3 aveam iPhone 4, care din spusele prietenilor care deja trecusera la S3 spuneau ca iPhone-ul e un telefon limitat.
Inainte am mai avut telefoane cu: PalmOS, Windows Mobile, Maemo (Nokia N900), iOS.
Samsung Galaxy S3 l-am tinut timp de peste o luna cand am zis ca e momentul sa trec inapoi la iPhone 4S, principala problema fiind durata de viata a bateriei.
La vremea respectiva aveam o parere foarte proasta despre Android. :( Da, sint mai multe posibilitati, exista aplicatii care nu se gasesc pe iPhone: se pot parola aplicatii, inregistra convorbiri (mie nu imi trebuia asta, dar stiu persoane care si le doreau si le foloseau), si multe altele. Da, exista Flash ceea ce uneori e necesar.
Dar interfata mi s-a parut total negandita. Mi se parea prost desenata dpdv vizual, difera prea mult de la aplicatie la aplicatie, parca folosea ineficient suprafata ecranului, facea un fel de flicker cind se updata ecranul, etc.
Cind nu aveam Android, nu intelegeam cum o interfata poate sa nu fie smooth precum la Iphone.
Butonul de "back" parea ca e in fiecare aplicatie altfel. Nu exista un standard de genul sa-l puna in stinga sus si sa arate la fel, ca la iPhone. In multe aplicatii Android nici nu exista buton de back software, se bazeaza prea mult pe butonul hardware.
Mi se parea  prea complex, ofera prea multe optiuni si parca pune intrebari tehnice stupide, cum ar fi "Ai apasat pe butonul de trimis SMS. Cu ce aplicatie doresti sa executi actiunea? (si iti da o lista)". Cred ca pe un utilizator nespecialist chestia asta il innebunea. Si iti lua prea mult din timp.
Parca ofera foarte multe optiuni iar chestia asta mi se parea obositoare. Pe S3 cind dadeam "share" de exemplu, imi aparea ditamai lista de optiuni. Si asta nu ar fi atit de rau, daca nu alegeam din cand in candoptiunea gresita. Mereu trebuie sa cauti in lista la infinit.
La fel, faptul ca poti sa salvezi imagini si fisiere oriunde adauga complexitate - care iti dadea impresia ca telefonul e un obiect complicat pe care nu puteam sa-l stapinesc.
Aplicatia de galerie de imagini era cel putin ciudata, parea caimi afiseaza pozele pe care le-am facut intr-un mod ciudat si inutil.
Mi-a importat toate contactele din GMail si Facebook si aveam mii de contacte in address book, contacte de care nu aveam nevoie. Asta desi in aplicatia Facebook am selectat sa imi sincronizeze doar detaliile de la contactele existente in adress book.
Si pe iPhone faceam asta, dar o faceam in mod controlat, nu imi importa din GMail orice adresa la care am scris vreodata, ci doar oamenii din address book-ul de pe GMail, si era mult mai ok, nu mi-a explodat lista de contacte.
La Samsung Galaxy S3 mi-a placut insa ecranul mare, ca era subtire si ca puteai face mai multe lucruri decit pe iPhone.
Mi-a dispalcut total ca bateria tinea mai putin decat la iPhone,si cand ziua era pe sfrasite stai cu teama ca daca ai de primit sau de dat un apel important sa nu iti poti folosi telefonul.
Voi ce modele Samsung ati folosit ?
Mai sus ati citit un review simplu comparativ intre Samsung Galaxy si Iphone

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

3 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...