Tuesday, March 4, 2014

Adio Windows XP - (Cum verifici daca ai Windows XP pe calculator)

Din 8 aprilie 2014, Microsoft nu mai ofera suport pentru Windows XP.Era si timpul, mai ales ca de la lansarea Windows XP, au fost lansate Windows 7 si respectiv Windows 8.

O sa mai puteti folosi in continuare Windows XP dar suportul nu mai e disponibil.

microsoft inchide suportul pentru Windows XP

O sa vii se para greu de crezut, dar sunt multi utilizatori care nu stiu daca au Windows XP pe calculator.

Cum identifici daca ai windows XP pe calculator ?

Microsoft a creat un site special care iti spune daca ai sau nu Windows XP. Vedeti pe http://amirunningxp.com/

Cum verifici daca ai Windows XP pe calculator

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

7 comments:

  1. Gigantii din China vor oferi suport pentru Windows XP. Microsoft renunta la el pe 8 aprilie
    Agentia de presa de stat din China, Xinhua, anunta ca mai multe companii si-au dat mana pentru a oferi asistenta dupa ce Microsoft nu va mai lansa update-uri de securitate la Windows XP

    Tencent, Kingsoft, Sogou si alte companii importante din China se vor alia pentru a-i proteja de eventuale atacuri pe utilizatorii chinezi ai sistemului de operare Windows XP dupa ce Microsoft va renunta la el, pe 8 aprilie, si nu va mai furniza update-uri de securitate.

    Informatia a aparut pe site-ul agentiei de presa de stat Xinhua. Companiile chineze le vor oferi asistenta tehnica utilizatorilor de Windows XP, pentru a-si face upgrade si pentru a se proteja, spune Ding Ke, Senior Manager la Tencent.
    ....................................
    Agentia de presa sustine ca firmele din China vor incepe sa le ofere protectie utilizatorilor de Windows XP inainte de data de 8 aprilie. Asistenta va continua pe o perioada care ar urma sa dureze de la 2 pana la 3 ani, sau chiar mai mult.

    "Inchiderea (n.r. Windows XP) va afecta puternic utilizatorii chinezi", spune Ding, care sustine ca mai mult de un sfert din calculatoarele din China folosesc aceasta versiune a sistemului de operare de la Microsoft.

    Compania americana planuieste sa renunte la a mai acorda suport pentru Windows XP dupa data de 8 aprilie, ceea ce inseamna ca utilizatorii acestui sistem de operare sunt expusi atacurilor informatice.

    Windows XP are in continuare o cota de piata uriasa in peisajul sistemelor de operare, de peste 29% in ianuarie 2014, potrivit netmarketshare.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Da, dar din ce am inteles eu, suportul va fi numai pentru companiile chineze si pt utilizatorii de acolo

      Delete
    2. sunt PC mai vechi, nu mai proaste. iti garantez ca unele PC-uri de la UltraPro Computers inca sunt mai bune decat anumite noutati

      Delete
  2. Bravo lor,felicitari. Eu nu sunt deloc de acord sa nu mai faca update-urile. Sunt utilizator de Windows 7 si 8 dar nu sunt de acord,mai ales pentru cei cu pc mai proaste.

    ReplyDelete
  3. Ca suport e bun, doar ca nu prea mai are update-uri. Si oricum, cine face update la xp sau la 7 ? Nici la windows 8 nu prea se fac update`uri ...

    ReplyDelete
  4. si cum verific daca am calculator

    ReplyDelete
  5. am inteles ca orice fel de support pt windows XP dispare pe 4 aprilie...intrebarea mea e urmatoarea: dupa 4 aprilie daca sunt nevoit sa reinstalez o statie pe care am XP cu licenta, mai pot sa-l activez?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...