Thursday, January 7, 2016

Care e diferenta dintre DVI-I si DVI-D?

Majoritatea placilor video actuale instalate pe computerele noastre vin cu conector DVI care e prescurtarea de la Digital Video Interface , conector care e util atunci cand conectam un monitor LCD digital, un proiector sau poate cand dorim sa conectam un smartTV etc.
Cum recunoastem un conector DVI?
In general, un conector DVI e colorat in alb in timp ce conectorul VGA e colorat in albastru.
Numarul de pini de la un conector DVI depinde in functie de conectorul DVI. Exista 2 tipuri de conectori DVI: DVI-I (Figura 1) and DVI-D (Figura 2).
Un conector DVI-I contine mai multi pini decat un conector DVI-D, pini folositi pentru trasmiterea semnalului analogic.

DVI-I vs DVI-D

DVI-I vs DVI-D
Un conector DVI-D poate transmite doar semnal digital, pe cand un conector  DVI-I poate transmite semnal digital cat si analogic.
Spre exemplu monitoarele LCD,LED receptioneaza semnal analogic si digital, pe cand monitoarele vechi tip CRT pot receptiona doar semnal analogic.
Daca aveti o placa video care dispune doar de conector DVI-D si dispuneti de un monitor CRT, puteti folosi un adaptor DVI to VGA cum este cel din figura de mai jos.

DVI-I vs DVI-D
NVIDIA based graphics cards which carry a DVI-I connector are fully compatible with flat panel LCD monitors which typically have DVI-D cables. 
Atentie cand achizitionati cabluri DVI-D. Acestea nu pot transmite semnalul analogic.
Subliniez si faptul ca daca placa dvs. video dispune de conector VGA si DVI, asta nu insemna ca suporta dual monitor in acelasi timp.
Nu uita sa te inscrii la newsletter. Nu te costa nimic, e gratis si iti va folosi.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...