Friday, March 22, 2013

De ce sa cumparam laptop second hand sau calculator second hand ?

De ce să cumparam Calculatoare Second Hand sau Laptop Second Hand ?

Achiziţionarea unui laptop poate fi destul de dificila. Dicutiile incep de la ce caracteristici sa aiba pana la cat de mare sa fie hard-ul. Atunci cand te hotarasti sa cumperi un laptop second hand(sau laptop refurbised) sau un laptop nou, deja parerile sunt impartite. Orice discutie incepe de la suma pe care va permiteti sa o cheltuiti.

În prezent, tot mai multe firme producatoare(fie ca vorbim de laptop Dell, laptop Hp, laptop Fujitsu Siemens, laptop Acer si lista poate continua) introduc pe piaţa o serie de laptopuri ieftine

Mulţi sunt de parere(si inclusiv eu) ca un laptop second hand, de exemplu  Fujitsu Siemens, Dell, Acer este mult  mai bun decat un laptop nou fabricat de un brand necunoscut sau aceste laptopuri pentru lumea 3-a cum le spun unii dintre noi.

Si e adevarat ca, optiunea cumpararii unui laptop second hand  este buna, pentru ca economisesti bani.

Laptop-urile second hand sunt la fel de fiabile ca şi cele noi în cazul în care achiziţionaţi un laptop cu un brand cu reputaţie cum ar fi Dell,Hp, Fujitsu Siemens. Laptopu-urile second hand cumparate de la firme renumite beneficiaza de verificari şi testari amanunţite inainte de a fi vandute.

Calculatoare second hand tip brand cu garantie 24 luni sunt pe deplin o afacere cuna pentru ca in cazul unui brand premium consumul de energie e mult  mai redus si fiabilitatea ridicata, la care adaugam ca sunt si mult mai silentioase.

Ai posibilitatea sa le reconfigurezi foarte usor.

Si eu am fost sceptic  in privinta calculatoarelor second hand intr-o perioada, insa am apelat de curand la un laptop si se comporta minunat..ca sa nu mai zic ca am economisit mai mult de 40% din bani.

Cred ca la ora actuala cea mai buna alegere o reprezinta calculatoarele refurbished. Produse mult mai noi, garantie dubla (24 luni), plus un sistem de operare cu licenta in acelasi pret.

Unele sisteme brand n-au moarte, m-am lamurit de asta in liceu, Multe din IBM-urile si Compaq-urile care erau foarte vechi pe vremea cand am facut eu liceul ar merge si azi daca ar mai fi bagate in priza.

Voi va cumparati calculatoare second hand ?

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

15 comments:

  1. Eram si eu interesat de aceste produse second-hand, doar ca am vizitat cateva magazine si tind ca cred ca au o calitate destil de precara. Am vazut monitoare cu tot felul de defecte incat nu-mi imaginez cum au ajuns asa. Unitatile centrale la fel, diverse zgarieturi si piese degradate de zici ca au fost la razboi. Dar cu putina rabdare poti cauta mai mult si ai sanse sa gasesti produse chiar bune.

    ReplyDelete
    Replies
    1. incearca la cei care ziceam eu mai sus..si convinge-te

      Delete
    2. Eu am cumparat de aici https://goo.gl/88E8iF si sunt foarte multumita. Pretul foarte bun, livrare in 24 ore, garantie, poti lua licenta nu doar in caz de refurbished ci si daca este produs second hand (licenta windows 7 de ex. este 70 ron + tva pentru versiunea home). Garantia cat la un produs nou.

      Delete
  2. Nici eu n-as cumpara SH. N-am de unde sa stiu pe unde a umblat, mai ales cand vine vorba de consumabile. Daca iau un HDD e posibil sa fi fost scris/citit mult pe el si la o luna sa pice, daca iau o placa video sau un procesor poate sa fie overclockata si...sa-si dea duhul la mine.
    Mai bine iau ceva nou...dar stiu ca am garantie si...merge.

    ReplyDelete
  3. Eu ma gandesc ca depinde si de unde cumperi. Sunt magazine cu vechime si experienta in acest domeniu. Ca in orice domeniu sunt oameni priceputi si mai putin priceputi. Eu am cumparat din bucuresti 5 calculatore de la diabloscomputer.ro si sunt multumit. Calculatoarele le-am donat unui centru si functioneaza foarte bine si dupa un an de zile. Astfel ca toata lumea este multumita. Eu ca am ajutat si am primit un discount, ei ca au vandut si cei din centru care acum muncesc mult mai usor avand calculatoarele. De doua luni mi-am cumparat si un laptop. Functioneaza f bine pana acum. Cred ca mai tb sa ai si putin noroc la cumparaturi, in general nu numai la produse second hand.

    bafta!
    zoradu!

    ReplyDelete
  4. Laptop-uri SH si Refurbished gasesti si aici http://www.dell-outlet.ro/

    ReplyDelete
  5. Dell Outlet ofera calitate. Am cumparat un dell latitude E6400 si arata impecabil. Sunt incintat de achizitie recomand acest magazine.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pare cam reclama ieftina la dell-outlet. Preturile nu sunt asa competitive

      Delete
  6. Buna seara. Experienta mea cu second hand: am comandat un monitor pentru ca vroiam un model anume de la 3 firme (nu le dau numele sa nu ziceti ca fac antireclama). De la primii am primit monitor cu zgarietura pe ecran, de la a doua firma am primit monitor cu niste pete intunecate pe ecran, de la a treia firma la fel. Le-am returnat pentru ca vroiam un monitor bun, inteleg ca e second hand dar nu vreau vreo cazatura. Intrun final am zis sa ma incerc inca o data la cei de la pluspc. A patra oara a fost cu noroc pentru mine, am primit un monitor model pe care mi l-am dorit, era impachetat foarte bine si cu ecranul fara probleme, era in stare perfecta. Acum nu zic ca-i recomand neaparat pe cei de la pluspc.ro dar ei au fost singurii din 4 firme de second handuri care mi=au trimis un monitor ca lumea. Eu am laptop nou, dar vreau sa cumpar pentru sotia mea un laptop. Inca ma gandesc daca sa aleg unul second.

    ReplyDelete
  7. Aveti dreptate, produsele second hand de marca pot fi o solutie buna, cu garantie 1-2 ani. Totusi preturile sunt inca tinute sus, desi produsele se schimba rapid si apar altele mai ieftine si mai bune...Ma rog, asta e o chestie tipic romaneasca: mai incercam sa bagam pe gat ceva ce nu se vinde, mai ceva cu un mic defect, mai tinem pagina de net plina de "STOC EPUIZAT", sa vada tzugulanii ce am adus candva...Exista totusi multe firme care ofera produse de calitate si produsele lor, cum spuneati, sunt o alternativa viabila si ceva mai ieftina.

    ReplyDelete
  8. Laptopurile noi din gama Multimedia (pentru ca majoritatea pe acestea le cumpara) costa foarte mult, se devalorizeaza foarte repede, iar cele mai ieftine (sub 2000 lei) risti sa aiba probleme de performanta chiar in sarcini usoare (browsing, filme HD sau fullHD, jocuri mai vechi de 2 ani). Eu am avut 2 laptopuri noi in ultimii ani :
    -Sony Vaio pe care am dat 3100 lei in februarie 2010 si l-am dat dupa 2 ani cu 1100 de lei. Deci o gramada bani pierduti.
    -Lenovo G500 pe care am dat 1600 lei in Iunie 2012 si l-am dat dupa 4 luni cu 1100 lei din cauza performantelor slabe (nu mergeau nici macar videoclipurile HD pe Youtube cum trebuie). Va spun preturile ca sa va dati seama cam cat de repede se devalorizeaza produsele noi. Deja la 4 luni acelasi laptop in magazin nou costa 1400 lei.
    Marele avantaj a fost ca erau tipla cand le-am luat si iti luau ochii, mai ales Sony Vaio.
    Am detinut si 2 netbook-uri in acest timp dar alea nu le pun la socoteala.
    In schimb am avut 2 laptopuri second hand:
    -Lenovo ThinkPad Z61T de prin 2006, cumparat undeva la sfarsitul lui 2012 second hand (baterie si incarcator originale), adus din Franta de catre firma de produse second hand, cu garantie scrisa 6 luni pe care am dat 450 de lei. L-am dat dupa 4 luni cu 450 de lei. Laptopul nu era tipla, dar nu avea nici o problema majora. Avea o zgarietura fina pe display si cateva zgarieturi pe carcasa exterioara, de care fusesem anuntat in prealabil. L-am dat pentru ca cineva a vazut laptopul la mine si l-a dorit foarte mult (nu pentru ca ar fi avut vreo problema). Nu am pierdut nici un ban. Ca fapt divers mergea mai bine decat Lenovo G500 pe care dadusem 1600 lei.
    -Dell Latitude E4300 din 2009 (baterie si incarcator originale) cumparat in Decembrie 2013 de la alta firma de produse second hand cu suma de 850 lei, adus din Suedia, cu garantie scrisa 12 luni. Ca probleme, cateva zgarieturi pe carcasa exterioara. Laptopul l-am ridicat personal de la sediu deci l-am vazut inainte sa il cumpar. Inca detin acest laptop, sunt foarte multumit de el. Ca fapt divers merge mai bine decat Sony Vaio cu toate ca sunt contemporane ca tehnologie.
    Dupa cum puteti vedea ambele laptopuri second hand fac parte din clasa business, sunt aduse din afara si sunt mult mai bune decat laptopurile Multimedia pe care le gasesti la noi.
    Un laptop nou din clasa business (ThinkPad, Latitude, EliteBook) la noi porneste de la 3500 de lei, deci nu prea se merita.
    Am detinut in paralel intre timp Desktop PC-uri si tablete, deci nu am folosit doar laptopurile.
    Laptopurile second hand de la firmele specializate in produse second hand au materiale mai bune fiind clasa business (gen display mat, tastatura iluminata, carcasa magneziu,etc.). Dar au mici probleme estetice peste care poti trece pana la urma usor. Nu esti obligat sa le cumperi, le poti vedea fara probleme inainte, binenteles daca firma nu este online, in caz contrar oricum ai 10 zile la dispozitie drept de retur prin lege la cumparaturile online.
    Mai nou firmele de produse second hand (nu toate, dar cele de care stiu eu da) ofera si garantii extinse contra cost, deci poti beneficia de 24 de luni ca la un laptop nou, si poti cumpara chiar cu card de cumparaturi, exact ca la produsele noi.
    Singurul mare inconvenient este ca nu sunt de ultima generatie, majoritatea fiind produse in perioada 2008-2011. Dar pentru chestii basic sunt foarte bune. Pentru chestii mai pretentioasa poti cumpara Desktop PC-uri de la aceleasi firme. Firmele pe care eu le stiu sunt din Bucuresti, dar am vazut si prin Timisoara, Cluj sau Iasi firme de genul asta.
    Scuze pentru roman, sper sa va ajute.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Si eu sunt de acord ca e mai ok sa iei un laptop / PC second hand sau refurbished decat unul nou. Si garantie au chiar 24 luni la unii . Eu am un Latitude 64220 si e SH.

      Delete
  9. Merita sa cumperi un laptop second hand cu garantie cu performante superioare, decat sa dai aceeasi bani pe un laptop nou cu performante inferioare.
    Citeste mai multe aici si comanda: http://realstorifyster.com/index.php/Laptopuri_Secondhand

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...