Saturday, September 8, 2012

Antivirus Gratuit - Microsoft Security Essentials

Denumit pe scurt MSE, Microsoft Security Essentials este un antivirus distribuit gratuit de cei de la Microsoft. Un antivirus destul de eficient si care nu consuma nici foarte multe multe resurse.
Ce oferă Microsoft Security Essentials ?
In primul rand garantia ca folositi un sistem de operare original (eng. genuine), si daca va întrebaţi cum se poate una ca asta, vă explic imediat. În timpul instalării, Microsoft Security Essentials verifică dacă Windows-ul vostru este unul original, iar în caz contrar, instalarea este anulată. Şi unde-i avantajul ? Este oameni buni, fiindcă prima condiţie pentru a avea un sistem sigur este folosirea software-ului original. Ştiu că zâmbiţi, dar despre ce securitate mai poate fi vorba, când sistemul de operare este din start blindat cu un troian sau un vierme de internet ?!
Un antivirus compatibil cu
Windows XP SP2 şi SP3 (varianta pe 32 de biţi), Vista şi Windows 7 (pe 32 şi 64 de biţi), ce foloseşte MSMPENG (Microsoft Malware Protection Engine) şi o bază cu semnături ce promite să fie actualizată de trei ori pe zi.
O rată de detecţie decentă. Cunoaşteţi desigur rezultatele testului AV-Test GmbH, care au scos în evidenţă cel puţin două calităţi ale noului antivirus: numărul mic de alarme false şi performanţele anti rootkit.
Ştirile mai puţin bune vin din partea celor de la av-comparatives.org, care deşi ne-au promis un analiză extinsă a acestui antivirus, în testul din luna august se referă doar la Microsoft Live OneCare 2.5.
Cui se adresează Microsoft Security Essentials ?
Conform unei tanti pe care am citat-o şi cu alte ocazii, (n.r. Amy Barzdukas), Microsoft Security Essentials vizează segmentul celor 50 sau 60% dintre utilizatori care nu au, sau nu sunt dispuşi să plătească pentru protecţie antivirus / antimalware.
Microsoft Security Essentials nu se vrea a fi în competiţie cu antiviruşii consacraţi, dar în ciuda declaraţiilor un pic bombastice ale concurenţei, apele nu sunt deloc liniştite. Tom Powledge de la Symantec, plecând de la premisa că OneCare ar fi oferit o protecţie nesatisfăcătoare şi o experienţă inferioară (sau negativă) în utilizare, blama Morro că ar suferi de aceleaşi hibe. Concomitent McAfee sau Kaspersky se legau de cota de piaţă nesemnificată pe care Microsoft o are pe acest segment şi se arătau sceptici că noul Microsoft Security Essentials ar putea schimba ceva.
Se poate. CERT este că după purtătorul de cuvânt a anunţat pe 10 iunie 2009 că prima versiune a noului antivirus va fi disponibilă în curând, acţiunile Microsoft (MSFT) au urcat la bursa NASDAQ cu 2,1 procente, în timp ce Symantec şi McAfee au scăzut cu 0,5 şi respectiv 1,3%.
Pe termen mediu şi lung, în special datorită echipei de la „standuri”, Microsoft Security Essentials s-ar putea să devină un competitor demn de luat în calcul. O părere împărtăşită şi de Daniel Ives, analist la FBR Capital Markets. Şi 5-6 procente pe segmentul home user, tot ar fi un succes. Frumos ar fi să-l vedem integrat în Windows (în Windows 7 mai precis), dar mă tem că un nou proces pentru încălcarea legilor antitrust ar fi atunci inevitabil. Vă reamintesc că nu s-a lămurit pe deplin problema lui Internet Explorer 8 şi dezvoltatorii browser-ului de internet Opera fac presiuni asupra Comisiei Europene, cerând măsuri mai drastice decât acel „consumer ballot screen”.
Primele impresii, vis-a-vis de Microsoft Security Essentials
Au fost pozitive. V-am spus deja de testul făcut de AV-Test GmbH, prestigioasa revistă PCWorld a făcut şi ea un test al celor mai bune programe antivirus gratuite (unde Microsoft Security Essentials s-a clasat pe locul 4 din 6), iar PC Magazine, într-o serie de teste a remarcat comportarea promiţătoare a acestui antivirus şi s-a declarat optimistă cu privire la ce va urma.
După ce am folosit MSAV de prin ’92 până prin ’95, nu pot să fiu decât încântat de acest nou antivirus. Încercaţi Morro / Microsoft Security Essentials şi judecaţi dacă se merită sau nu.
Download Microsoft Security Essentials de aici

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

comments

0 Responses to "Antivirus Gratuit - Microsoft Security Essentials"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...