Sunday, June 3, 2012

Etapele realizarii unui site web

Prima etapa in realizare unui website este partea de planificare care include  :stabilirea audienţei,stabilirea scopului site-ului,definirea obiectivelor,colectarea informaţiilor si stabilirea modului de prezentare:
Design-ul site-ului
Odată parcursă etapa de planificare, având clare audienţa, scopul, obiectivele şi specificaţiile site-ului, se trece la etapa de creare efectivă.
In faza de concepere a designului principalul obiectiv este să creem un
aspect atractiv şi să oferim vizitatorului site-ului un sentiment de satisfacţie, pe măsură ce acesta parcurge paginile. Designul unui site trebuie să echilibreze performanţele browserului, cu estetica şi funcţionalitatea site-ului.
De cele mai multe ori este indicat sa apelam la o firma care ofera servicii web design.
Cu totii ne dorim un site eficace ,util si de succes
Acesta va trebui să fie:
  • Uşor de găsit
  • Interesant
  • Sa poata fi uşor de utilizat
  • Bine structurat
  • Atrăgător vizual
Etapa de design a site-ului se desfăşoară în strânsă legătură cu cea de implementare, de scriere a codului HTML pentru paginile care fac parte din site. Totuşi, procesul de creare a site-ului nu se poate considera încheiat în momentul finalizării tuturor documentelor HTML care îl formează. Urmează o etapă adesea tratată oarecum superficial, deşi, ca şi celelalte, este esenţială pentru construirea unui site de calitate: etapa de testare.
Etapa de testare consta in corectarea tuturor greselilor ortografice si gramaticale din pagini,testarea a tuturor legaturilor dintre paginile site-ului si verificarea validitatii codului HTML pentru o mai buna idexare de motoarele de cautare.
Publicarea site-ului
Aceasta etapa reprezinta deschiderea site-ului la toata lumea, in principiu prin anuntarea tuturor de faptul ca site-ul exista si ce contine acesta. In cadrul acestei etape site-ul este inscris pe motoarele de cautare pentru ca acestea sa il analizeze si sa il introduca in rezultatele cautarilor.
Pentru o mai buna pozitionare in motoarele de cautare este necesara si o parte de optimizare website.
Principalul beneficiu in optimizarea website-ului pentru motoarele de cautare sunt vizitatorii care sunt doritori de serviciile dumneavoastra, ei cauta direct un produs/serviciu legat de domeniul dumneavoatra de activitate.
Optimizarea pentru motoarele de cautare reprezinta identificarea cuvintelor cheie pentru obiectul de activitate al site-ului si suita de modificari facute site-ului pentru a ajunge in pozitii de top pe motoarele de cautare astfel incat acesta sa primeasca mai multi vizitatori.
Un site nu este suficient sa se afle pe internet pentru a fi gasit de catre vizitatori, el trebuie sa fie usor de gasit de catre acestia. De asemenea vizitatorii trebuie sa se afle in publicul tinta a site-ului, degeaba un site propune vizitatorilor cumpararea unei masini daca acestia vor sa cumpere un calculator. Probabil ca acesti vizitatori vor iesi de pe site imediat dupa incarcarea primei pagini.
Pentru o cerere de oferta pentru partea de realizare website se poate merge aici sau imi puteti scrie la forma de contact.
Sunt o echipa tanara cu preturi fara concurenta si un portofoliu de invidiat.

Vrei sa fii la curent cu articolele publicate ? ABONEAZA-TE ACUM ! Nu te costa nimic

Delivered by FeedBurner

comments

0 Responses to "Etapele realizarii unui site web"

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...