Tuesday, January 31, 2012

TOP 5: CELE MAI MARI JOCURI DIN INDUSTRIE DIN 2011

    Toate bune si frumoase, ne-am delectat cu totii anul trecut cu diferite jocuri tocmai “scoase din cuptor”. Unele jocuri nici n-am apucat sa ne jucam pe ele, altele da, si fie ne-au dezamagit fie am fost extaxiati de ele. Ca sa n-o mai lungesc, vi-le prezint pe fiecare in parte: 1. Saints Row 3 -> 15 Noiembrie
    • Si desigur gameplay-ul
        Saints Row 3 e cel mai nebunesc joc pe care-l vei putea juca vreodata. Se aseamana cu jocurile din seriile GTA la baza gameplay-ului, dar acesta parca scoate copilul din tine datorita modului in care se joaca. Practic poti face absolut ce doresti in joc fara sa fi tras la raspundere. Explorand orasul jocului Steelport, poti gasi diferite locuri si gadget-uri haioase,
      [Continuare]

      Monday, January 30, 2012

      Alt phishing Raiffeisen Bank

      Daca primiti un mail ca cel de mai jos sa il ignorati.
      “Stimate Client
      Pentru a beneficia in continuare de serviciul nostru online banking va rugam sa accesati link-ul
      [Continuare]

      Thursday, January 26, 2012

      „Reteta secreta” a succesului Apple. Afla de ce se face o comparatie cu CIA

      Puterea modelului de business al companiei Apple a suscitat, in aceasta saptamana, ample comentarii din partea analistilor, dupa ce gigantul american a raportat rezultate uimitoare pentru ultimul trimestru, unul parcurs, de altfel, fara Steve Jobs.
      Drept urmare, cresterea de miercuri a actiunilor i-a adus o capitalizare bursiera de peste 416 miliarde de dolari, propulsand-o, pentru cateva ore, pe primul loc intre cele mai valoroase companii din lume.
      In noua sa carte, "Inside Apple", editorul IT al revistei Fortune si, in acelasi timp, comentator al postului de televiziune Fox, Adam Lashinsky, analizeaza compania dincolo de ultimul trimestru fiscal din 2011, in incercarea de a intelege carui fapt de datoreaza atat succesul, cat si
      [Continuare]

      Wikipedia isi va suspenda activitatea

      Wikipedia isi va suspenda activitatea timp de 24 de ore pentru varianta in limba engleza, protestand impotriva legilor anti-piraterie
      In timpul celor 24 de ore de protest toate cautarile din Wikipedia vor afisa informatii despre SOPA si PIPA, iar cititorii vor fi indemnati sa se adreseze autoritatilor cerand sa nu voteze respectivele legi. Decizia implicarii Wikipedia in aceasta campanie a fost luata de catre redactorii si editorii sai in urma supunerii la vot.
      De mult tot vuieste netul despre SOPA, dar cand un site din TOP 10 mondial ca
      [Continuare]

      Top aplicatii Android 2011

      Platforma Android este din ce in ce mai apreciata de catre utilizatorii globali, dar si de posesorii de telefoane din Romania.
      In ultimul an s-au dezvoltat o serie de aplicatii care s-au dovedit extrem de folositoare.
      Am alcatuit un top al celor mai folosite si apreciate aplicatii din 2011.
      Locul 10 - Advanced Task Killer (ATK)
      Este folosit de aproape toti utilizatorii deoarece rezolva problema consumului de RAM atunci cand sunt mai multe aplicatii deschise, printr-o singura atingere.

      Locul 9 - Gas Buddy
      Aceasta aplicatie afiseaza o harta cu cele mai apropiate benzinarii dar si informatii despre pretul carburantilor.
      Preturile sunt postate de membrii ai comunitatii Gas Buddy. Exista
      [Continuare]

      Tuesday, January 24, 2012

      Cum instalezi Windows 7 pe 64 biti ? Funny

      Ce zice unu ? Ca daca pune de 2 ori windows pe 32 biti atunci windows-ul lui e pe
      [Continuare]

      Monday, January 23, 2012

      Microsoft vs. restul lumii

      Imi place cand absolut toata lumea critica Microsoft si sistemele sale de operare, insa acasa 95% dinte ei folosesc un sistem de operare Micosoft :)
      Si mai mult decat atat, daca-i intrebi ce sistem de operare utilizeaza se uita
      [Continuare]

      Despre securitatea sistemului de plata online

      Solutia ePayment este certificata 3D Secure de catre VISA si MasterCard prin intermediul Romcard. Autentificarea platilor folosind programele Verified by Visa si MasterCard SecureCode (programele "Verified by Visa" respectiv "MasterCard Secure Code"), mentine acelasi nivel de securitate in mediul virtual al comertului electronic ca si in mediul fizic in care exista legatura directa intre comerciant si detinatorul de card.
      Protocolul 3D Secure
      VISA si MasterCard au dezvoltat in colaborare un sistem ce presupune inregistrarea fiecarui detinator de card prin atribuirea unui cod (sau parola) de autorizare a fiecarei tranzactii online.
      [Continuare]

      Sunday, January 22, 2012

      CES 2012 - Viziunea Google asupra aparatelor electrocasnice

      Nu cumva a ajuns si Google cam ca Microsoft? Mai nou viziunea Google asupra aparatelor electrocasnice  e ca trebuie sa aiba sistem de operare Android si sa fie mereu sincronizate
      In urma cu catva timp spunea Bill Gates, iar acum Steve Ballmer, ca sa tot felul de aparate electrocasnice sa aiba sistem de operare Windows, ca aerul conditionat si incalzirea din casa si altele sa fie controlate cu Windows.
      Acum vrea si Google sa faca din astea?
      Oare care va fi mai bun?
      Nu cumva va trebui Google sa imparta piata cu Microsoft? Mi s-ar parea normal s-o imparta,
      [Continuare]

      Friday, January 20, 2012

      Cum se instalează Windows 7 - Tutorial video

      Mai jos va prezint un tutorial video cum se instaleaza Windows 7 facut pe intelesul tuturor.

      [Continuare]

      Cum arata noul sistem de fisiere Windows 8 (servere)

      Pana acum, Windows 8 a atras interesul presei prin interfata Metro. Noul sistem de operare Microsoft va oferi si un nou sistem de fisiere, ce va fi disponibil doar in varianta Windows Server 8.
      Pe baza cunoscutului NTFS, dezvoltatorii au creat ReFS (Resilient File System) ce va fi introdus initial doar in versiunea pentru servere a Windows 8, scrie

      Creat de la zero, sistemul ReFS pastreaza o mare parte dintre functionalitatile NTFS, dar a fost descris ca mult mai rezistent. Imbunatatirile aduse prin noul sistem ReFS includ verificarea si corectarea a automata a datelor stocate.

      Sistemul va opera orice rectificare "live", fara sa aiba nevoie de trecerea in mod offline. ReFS va oferi si integritate meta data cu checksums, suport pentru volume mari de fisiere si foldere siverificarea automata a hard disk-urilor pentru eliminarea erorilor latente.

      6 iunie 2012 ziua oficiala de lansare a IPv6

      Dupa ce anul trecut in iunie noul protocol IPv6 a avut o zi de testare la nivel mondial, acum s-a stabilit si data oficiala de lansare: 6 iunie 2012, companii precum Cisco, D Link, Google, Microsoft, Facebook, Yahoo! si AT&T anuntand ca vor participa inca de la inceput. Protocolul IPv4 utilizat in prezent permite crearea a maxim 4,3 miliarde de IP-uri, suntem pe cale sa atingem acest numar, iar furnizorii de internet trebuie sa investeasca atat in hardware cat si in software pentru a trece la IPv6 care va permite crearea unui numar aproape nelimitat de adrese.

      Cel putin un provider national ofera acces IPv6 deja (http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/testeaza-ipv6) asa ca lucrurile incep sa se miste si pe la noi. Oricum suna putin dubios titlul, protocolul IPv6 s-a "lansat" de multi ani, doar ca nu a reusit sa se impuna foarte mult, in speta datorita faptului ca IPv4 (protocolul curent) a fost extrem de bine proiectat si cat se poate de bine adaptat

      de-a lungul anilor ca sa evite schimbarea catre altceva (cum ar fi v6)

      Wednesday, January 18, 2012

      Windows 8 ar putea aparea mai repede decat era prevazut!

      Versiunea beta a noului sistem de operare ar fi trebuit sa se lanseze prin februarie, insa fanii vor aveam o mare surpriza.
      Imagine
      Windows 8 ar fi trebuit sa se lanseze in versiune beta in luna februarie a anului viitor insa, potrivit unor surse citate de thenextweb.com, marele eveniment ar urma sa aiba loc mult mai repede, mai exact la sfarsitul acestei luni. Deocamdata oficialii Microsoft nu au comentat informatia.
      Pe net au aparut cateva screenshot-uri cu noul sistem de operare, care arata cateva schimbari fata de imaginile precedente. Totul insa pare desenat pentru o utilizare pe un dispozitiv cu touchscreen.
      Windows 8 ar trebui sa fie lansat in vara anului viitor si cei de la Microsoft ne asigura ca va merge pe toate calculatoarele care au instalat acum Windows 7.
      Windows 8 cerinte de sistem:
      - procesor la 1 GHz;
      - 1 GB RAM pentru versiunea pe 32 biti / 2 GB RAM pentru cea pe 64 biti;
      - spatiu de 16 GB pe HDD sau SSD pentru 32 de biti / 20 GB pentru 64 biti;
      - placa video cu suport DirectX 9;
      - drivere WDDM sau mai noi

      Friday, January 13, 2012

      Windows 8 va oferi functii de "Reset" si "Refresh"

      Windows 8 va oferi functii de 'Reset' si 'Refresh'

      Microsoft dezvolta doua functii pentru noul sistem de operare Windows 8 care vor usura eforturile utilizatorilor cu probleme.

      Prin functia "Reset", utilizatorii de Windows 8 vor putea reveni la setarile din fabrica ale sistemului de operare in numai 6 minute, potrivit Extremetech.com. "Refresh" dureaza 8 minute, dar ofera posibilitatea salvarii tuturor documentelor si a setarilor.

      Cele mai multe aplicatii instalate nu vor fi insa pastrate dupa un "Refresh". Reinstalarea de pe disc va fi astfel inlocuita cu succes de noile optiuni integrate de Microsoft in Windows 8.

      Cum iti alegi o tableta

      Pe masura ce tot mai multe tablete isi fac aparitia pe piata, devine tot mai dificil sa o alegi pe cea care sa se plieze cel mai bine pe dorintele tale. Si daca iPad si suratele sale la preturi similare au dotari excelente, tabletele la preturi mai mici tind sa faca suprize neplacute. Prin urmare, iata ce ar trebui sa stii inainte sa iti cumperi o tableta!
      1. Banii fac diferenta
      Cu alte cuvinte, daca platesti o suma (destul de) mare pentru tableta, cel mai probabil vei avea parte de o calitate pe masura, si viceversa. Care este diferenta intre tabletele la preturi piperate si chilipiruri? In general, tabletele ieftine nu stralucesc la capitolul memorie, putere de procesare si/sau calitatea display-ului, printre altele.
      Chiar daca specificatiile de acest tip nu sunt singurele care conteaza, sunt suficient de importante incat, in cazul in care nu sunt destul de bune, sa iti atraga nemultumirea constanta. De pilda, tine cont de faptul ca tabletele single-core nu sunt deloc rapide. In plus, acorda o atentie sporita si ecranului tactil care risca sa nu fie foarte receptiv si sa aiba o rezolutie scazuta.
      2. Atentie la sistemul de operare
      Principalele optiuni sunt iOS si Android, fiecare dintre acestea avand atat avantaje, cat si puncte minus. iOS de la Apple iti pune la dispozitie o multime de aplicatii din care sa alegi, dar si hardware si software pe care te poti baza. Cu toate acestea, nu are suport pentru Adobe Flash, fapt care iti poate ingreuna si limita experienta online intr-o oarecare masura.
      Cand vine vorba despre Android, acesta este un sistem de operare folosit de o paleta larga de tablete, de la companii diferite, insa trebuie mentionat ca OS-ul nu este la fel de rafinat precum cel de la Apple. In plus, chiar daca ai la dispozitie si in acest caz o sumedenie de aplicatii, calitatea nu este intotdeauna la fel de ridicata ca aceea a aplicatiilor Apple. Cu alte cuvinte, anumite aplicatii Android vin la pachet cu multe bug-uri.
      3. Tine cont de capacitatea de stocare
      Capacitatea de stocare a unei tablete este foarte importanta, in special daca planuiesti sa iti folosesti la maxim gadgetul si sa stochezi in el muzica, filme, poze etc. In general, in pofida dorintelor tale, va trebui sa te multumesti cu doar cativa GB, neplacere care poate fi rezolvata cu ajutorul unui card SD sau microSD.
      4. Nu uita de conectivitate
      Tabletele sunt gadgeturi care devin mult mai utile si fascinante atunci cand sunt conectate la Internet. Mai precis, tabletele se bazeaza pe Internet pentru update-uri, aplicatii etc. Prin urmare, nu uita sa verifici conectivitatea unei tablete inainte de a o achizitiona.
      Modele de baza ofera, adesea, o singura optiune, cea Wi-Fi, care nu ar trebui sa necesite si alte "adaugiri". Daca vrei ceva mai mult de atat, poti opta pentru pachetul Wi-Fi cu 3G, care, insa, presupune si un contract pe cel putin 1 an cu o companie de telefonie mobila. Iti doresti o viteza mai mare? Informeaza-te daca tableta pe care ti-o doresti suporta si viteze 4G.

      Tuesday, January 10, 2012

      Un vierme care a infectat 800.000 calculatoare face acum ravagii pe Facebook

      Afla cat de periculos este si cum te poti feri de el.

      Un vierme care a infectat 800.000 calculatoare face acum ravagii pe Facebook

      Un vierme botezat Ramnit a furat userele si parolele a 45.000 utilizatori de Facebook, cei mai multi din Franta si Marea Britanie, potrivit unei informatii date publicitatii de cercetatorii in domeniul securitatii de la Seculert. Viermele e capabil sa infectele executabilele Windows, dar fisierele Microsoft Office si HTML, conform McAfee.

      "Suspectam faptul ca atacatorii din spatele Ramnit folosesc userele si parolele pentru a se loga la conturile de Facebook ale victimelor si a transmite link-uri infectate prietenilor, marind in acest fel si mai mult amploarea infectiei", a declarat firma Seculert.

      Potrivit buletinului de analiza, "Infractorii cibernetici profita de faptul ca utilizatorii au tendinta de a folosi aceeasi parola la diverse servicii online (Facebook, Gmail Corporate SSL VPN, Outlook Web Access etc.), pentru a castiga acces de la distanta la retelele corporatiilor".

      Viermele a fost descoperit in aprilie anul trecut. In august 2011, Ramnit castiga acces in cadrul institutiilor financiare, compromitea sesiunile de online banking, si intra in diverse retele ale companiilor.

      In jur de 800.000 de calculatoare au fost infectate din septembrie 2011 si pana la sfarsitul anului trecut.

      Cercetatorii in securitate au anuntat oficialii Facebook, carora le-au oferit toate informatiile pe care le detin asupra viermelui.

      Cei de la Facebook ii roaga pe utilizatori sa nu dea click pe link-uri suspecte si sa raporteze orice activitate dubioasa.

      Sursa: cnet

      Friday, January 6, 2012

      Windows 8 va putea fi controlat cu ochii.

      Tobii, o companie suedeza de tehnologie a creat o interfata care va permite utilizatorilor sistemului de operare Windows 8 sa mute cursorul pe ecranul calculatorului si nu numai cu ajutorul ochilor.

      Interfata creata de sudezi se numeste Gaze si va fi prezentata in premiera la cel mai mare targ de tehnologie din lume, Consumer Electronic Show 2012 (10-13 ianuarie). Microsoft a prezentat Windows 8 in luna septembrie a anului trecut, iar utilizatori au descoperit ca noul sistem de operare va rula fara nicio problema, atat pe desktopuri, laptopuri, cat si pe tablete de Internet. Cei de la Tobii au creat interfata Gaze pentru Windows 8 dupa ce au testat sistemul de operare pe toate platformele de mai sus. Acestia au laudat modul in care Windows 8 se comporta pe tablete, insa au vrut sa ofere utilizatorilor posibilitatea sa se bucure de o exeprienta similara si pe laptopuri/desktopuri. Nu este confortabil sa folosesti degetele pe un ecran de laptop sau pe un monitor, mai ales ca mana ta va obstructiona obiectul pe care vrei sa dai click sau sa il deschizi, conform celor de la Tobii. Asa ca au venit cu ideea de a putea controla cu ochii cursorul si de a efectua comenzi precum select, zoom, scroll, etc. anunta Capital.ro.

      Sunday, January 1, 2012

      virus de tip rootkit bancar

      Pentru utilizatorii de Windows, luna trecută a fost identificat primul program periculos de tip rootkit bancar, care ţinteşte sistemele de operare pe 64 de biţi (Rootkit.Win64.Banker). Acesta fura datele de autentificare ale utilizatorilor (username şi parolă) pentru sistemele de plăţi online. În timpul atacului, aceştia erau redirecţionaţi către pagini de phishing, care imitau elementele grafice ale unor bănci foarte cunoscute.
      De asemenea, în mai, a revenit şi troianul ZeroAccess, care acum funcţionează şi pe 64 de biţi. Computerele sunt infectate printr-un atac de tip „drive-by” (vizitarea unor site-uri legitime, dar compromise de infractorii cibernetici), care facilitează descărcarea unui backdoor pe 32 sau 64 de biţi, în funcţie de arhitectura sistemului infectat.
      Nu în ultimul rând, luna trecută a marcat o nouă serie de atacuri informatice asupra reţelei Sony Playstation – pe 20 mai site-ul thailandez al companiei Sony a fost compromis, drept rezultat o pagină de phishing care ţintea cardurile de credit ale utilizatorilor din Italia a fost hostată pe hdworld.sony.co.th. În plus, pe 22 mai, site-ul grecesc SonyMusic.gr a fost atacat, oferind acces public la o bază de date ce conţinea informaţii despre utilizatori, precum numele lor reale, nickname-uri şi adrese de e-mail.
      În analiza privind evoluţia atacurilor informatice în 2011, redactată de experţii Kaspersky Lab la sfârşitul anului trecut, aceştia au anticipat tendinţa infractorilor cibernetici de a fura orice fel de informaţii legate de utilizatori. Din păcate, incidentele recente care au în centru compania Sony confirmă aceste predicţii.
      La momentul actual, securitatea informatică reprezintă o problemă delicată pentru companiile care oferă servicii precum PSN sau iTunes, deoarece acestea deţin informaţii confidenţiale despre utilizatori. Legislaţia ce reglementează protecţia acestor informaţii nu este întotdeauna foarte bine definită, de aceea utilizatorii trebuie să fie foarte atenţi ce servicii accesează şi căror companii le încredinţează datele personale. Atacurile informatice asupra Sony au fost bine planificate şi executate şi, cu siguranţă, vor mai urma şi altele asupra unor servicii similare.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...